• Eerste proefdruk GRATIS
  • Diversiteit in de mooiste geboortekaartjes
  • Voor 12:00 besteld de volgende werkdag in huis

Over Mixed Babies

 

Hi, mijn naam is Naomi oprichtster van Mixed Babies. Vanaf mijn 4de jaar heb ik een passie voor tekenen en illustreren. Het liefst wilde ik mijn illustraties aan de hele wereld laten zien, maar had geen idee hoe. Na het afronden van mijn opleiding tot grafisch vormgever, ben ik in 2009 mijn eigen onderneming gestart, Creativa Design. Ik begonnen met het ontwerpen van o.a. logo’s, infographics, flyers en brochures voor diverse bedrijven.

 

In 2010 is mijn zus bevallen van een prachtige dochter. Ik heb toen haar geboortekaartje ontworpen, met daarop een baby met een donkere huidskleur (niet wetende dat dit speciaal was). De kaartjes werden naar een grote groep familie en vrienden verstuurd en de reacties waren overweldigend:
 

“Waar heb je dat kaartje vandaan?”

“Ik wist niet dat er zulke kaartjes bestonden”

“Kan je ook een kaartje met Aziatische baby maken?”

“Waar kan ik ze vinden, is er een website?”

 

Ik snapte er niks van, zo bijzonder was dat toch niet? Ik besloot op onderzoek uit te gaan en inderdaad, nergens waren geboortekaartjes te vinden met een baby met een donkere huidkleur of een licht getinte huidskleur en ook Aziatische baby’s waren niet te vinden. De droom die ik had zag ik hierdoor al bijna werkelijkheid worden. Ik dacht “Wat nou als ik een geboortekaartjes webshop begin waar ik diverstiteit in de babyillustraties toepas? Dan kan ik zo veel illustreren als ik wil, en de wereld kan daarvan meegenieten.”

 

Zo gezegd zo gedaan. De eerste Mixed Babies webshop was in 2012 een feit. Er waren toen geboortekaartjes te vinden met bruine baby’s, Aziatische baby’s en ook baby’s met een lichte (witte) huidskleur. Het motto van Mixed Babies is: ‘Geboortekaartjes voor elke baby!’.

 

Een kledinglijn

In 2015 kreeg de website een grote make-over. Zodat er niet alleen geboortekaartjes maar ook andere producten verkocht konden worden. Ik had toen het idee om een Mixed Babies kledinglijn te beginnen. Sinds November 2015 ben ik begonnen met de verkoop van positiekleding speciaal voor de zwangerschapsaankondiging. Deze (kiekeboe) t-shirts zijn uniek, omdat ze nog niet eerder geproduceerd zijn met een baby met een donkere huidskleur erop. Deze kleding is zo goed ontvangen dat ik in 2017 heb besloten om baby- en kinderkleding te produceren met zwangerschapsaankondigingen voor de grote broers en zussen in spe. In de zomer van 2017 zijn de kinder t-shirts met de tekst ik word grote broer/zus aan de webshop toegevoegd. En niet veel later ook rompertjes  met de tekst 'Mama+Papa=Mixed Baby. In 2022 heb twee artikelen toegevoed, 'Ik word grote broer/zus truien en baby bijtkettingen in de vorm van Afrika. Ook deze bijtkettinhgen zijn uniek, door mijzelf ontworpen en laten produceren. 
 

Mixed Babies is een geregistreed merk

Sinds 2022 staat Mixed Babies als offcieel merk geregisteerd bij BOIP. Dit houd in dat de merknaam binnen de Benelux door niemand anders gebruikt mag worden. 
 

Mijn blog

In het begin van 2017 ben ik ook begonnen met Bloggen. Best eng om regelmatig wat te publiceren wat mensen interesseerd. Ik blog voornamelijk over multiculturele onderwerpen die ik zelf meemaak of hoor van vrienden/familie, bijvoorbeeld over verschillende internationale geboorte tradtities, zwangerschaps rituelen en bicultureel opvoeden. Hoewel ik geen ervaren blogger ben vind ik het super leuk om te doen en vooral de leuke reacties van mensen te lezen.

 

Met Mixed Babies hoopt ik op deze manier, niet alleen nu maar ook in de toekomst een steentje te kunnen bijdragen in onze multiculturele samenleving. Iedereen, van welke etniciteit dan ook, heeft recht om zich te kunnen identificeren met bepaalde producten. Vooral tijdens een zwangerschap.

 

Veel liefs,
Naomi