Over Mixed Babies

 

 

Hi, mijn naam is Naomi oprichtster van Mixed Babies. Vanaf mijn 4de heb ik een passie voor tekenen en illustreren gehad. Het liefst wilde ik mijn illustraties aan de hele wereld laten zien, maar had geen idee hoe. In 2009 ben ik mijn eigen onderneming Creativa Design gestart, toen ben ik begonnen met het ontwerpen van logo’s, infographics, flyers en brochures voor diverse bedrijven.

 

In 2010 is mijn zus bevallen van een prachtige dochter. Ik heb toen haar geboortekaartje ontworpen, met een donkere baby erop (niet wetende dat dit speciaal was). De kaartjes werden naar een grote groep familie en vrienden verstuurd. De reacties daarop waren overweldigend.

 

“Waar heb je dat kaartje vandaan?”

“Ik wist niet dat er zulke kaartjes bestonden”

“Zijn er ook kaartjes met Aziatische baby’s?”

“Waar kan ik ze vinden, is er een website?”

 

Ik snapte er niks van, zo bijzonder was dat toch niet? Ik besloot op onderzoek uit te gaan en inderdaad, nergens waren geboortekaartjes te vinden met een donkere baby een licht getinte baby en ook Aziatische baby’s waren niet te vinden. De droom die ik had zag ik hierdoor al bijna werkelijkheid worden. Ik dacht “Wat nou als ik een geboortekaartjes webshop begin voor alle multiculturele baby’s? Dan kan ik zo veel illustreren als ik wil, en de wereld kan daarvan meegenieten.”

 

Zo gezegd zo gedaan. De eerste Mixed Babies webshop was in 2012 een feit. Er waren toen geboortekaartjes te vinden met bruine baby’s, Aziatische baby’s en zelfs blanke baby’s. Het motto van Mixed Babies is: ‘Geboortekaartjes voor elke baby!’.

 

In 2015 kreeg de website een grote make-over. Zodat er niet alleen geboortekaartjes maar ook andere producten verkocht konden worden. Ik had toen het idee om een Mixed Babies kledinglijn te beginnen. Sinds November 2015 ben ik begonnen met de verkoop van positiekleding speciaal voor de zwangerschapsaankondiging. Deze (kiekeboe) t-shirts zijn uniek, omdat ze nog niet eerder geproduceerd zijn met een bruine baby erop. Deze kleding is zo goed ontvangen dat ik in 2017 heb besloten om baby- en kinderkleding te produceren ook met zwangerschapsaankondiging, voor de grote broers en zussen in spe. In de zomer van 2017 zijn er rompertjes aan de webshop toegevoegd en niet veel later de kinder t-shirts met de tekst ik word grote broer/zus.

 

In het begin van 2017 ben ik ook begonnen met Bloggen. Best eng om regelmatig wat te publiceren wat mensen interesseerd. Ik blog voornamelijk over multiculturele onderwerpen die ik zelf meemaak of hoor van vrienden/familie, bijvoorbeeld over verschillende internationale geboorte tradtities, zwangerschaps rituelen en bicultureel opvoeden. Hoewel ik geen ervaren blogger ben vind ik het super leuk om te doen en vooral de leuke reacties van mensen te lezen.

 

Met Mixed Babies hoopt ik op deze manier, niet alleen nu maar ook in de toekomst een steentje te kunnen bijdragen in onze multiculturele samenleving. Iedereen, van welke etniciteit dan ook, heeft recht om zich te kunnen identificeren met bepaalde producten. Vooral tijdens een zwangerschap.

 

Veel liefs,
Naomi