• Eerste proefdruk GRATIS
  • Diversiteit in de mooiste geboortekaartjes
  • Voor 12:00 besteld de volgende werkdag in huis

Opmaak tips

geboortekaartje-zelf-bewerken-editor-mixed-babies


Wanneer je mooi geboortekaartje hebt gevonden en opgeslagen in je account, is het tijd om het kaartje in te vullen met je eigen teksten. Dit kun je zelf doen in de kaartjes editor. Hier kan je zelf onder andere de tekst, kleur, foto's en afbeeldingen toevoegen. Om je kaartje zo mooi en compleet mogelijk naar de drukker te kunnen sturen, staan hieronder een paar handige tips hoe je de editor gebruikt.

 

 

1. Teksten bewerken en toevoegen

 

Geboortekaartje-zelf-bewerken-editor-mixed-babies-teksten

Dubbelklik op een tekstvak om de tekst te kunnen bewerken of klik op het icoontje links van het tekstvak. In ieder tekstvak kan je maar één lettertype en één lettergrootte gebruiken.

Wil je graag verschillende lettertypes in de naam? Dan kan je het beste gebruik maken van meerdere tekstvakken, deze kan je zelf plaatsen of kopieer een bestaand tekstvlak.

 

Positioneer je tekst door het tekstvak te verschuiven naar je gewenste positie.

Werk bij voorkeur niet met losse enters of spaties. Het systeem verwijdert deze automatisch bij het opslaan en hierdoor kan je tekst ongemerkt verschuiven.

 

2. Werk binnen het kader

Zet je tekstvlakken niet te dicht tegen de rand! In de 'editor' vind je linksboven het vakje 'toon veiligheidsmarge'. Als je deze aanzet, dan zie je stippellijntjes. Als je de tekst binnen deze lijntjes houdt, dan staat je tekst veilig. Kaartjes worden namelijk schoongesneden. De drukker heeft hier 1-3 mm marge voor nodig. Wanneer je teksten te dicht langs de rand plaatst, kan het zijn dat de tekst wordt aangesneden. Dit kan in een proefkaart nog niet te zien zijn maar in een oplage bijvoorbeeld wel. Dit kan alleen worden voorkomen door de teksten niet te dicht tegen de rand te plaatsen.

 

3. Wil je speciale leestekens invoeren, maar lukt dit niet? 

Niet alle lettertypes ondersteunen alle leestekens. Daarom kan je heel af en toe een leesteken niet in jouw lettertype vinden. Een handige oplossing is om een ander lettertype te pakkken en dit leesteken in een los tekstvak er overheen te zetten. Voor hulp kun jij mij ook mailen.

 

4. Tekst in andere talen

Heb je bijvoorbeeld teksten in andere talen die niet worden ondersteund, dan kan ik jou hierin ondersteunen. Stuur mij vanuit jou account een klantvraag, dan kijk ik met je mee voor een oplossing. 

 

5. Illustraties en symbolen toevoegen

 

geboortekaartje-zelf-bewerken-editor-mixed-babies-illustraties

In de kaartjes waar het ontwerp het toelaat, heb ik een beeldbank toegevoegd. Het is bijvoorbeeld op sommige kaartjes mogelijk om een illustratie van een baby of een icoontje toe te voegen. Ga hiervoor in de 'editor' naar het tabblad illustraties en klik daaronder op het plusje ('Voeg toe'). 

 

6. Kleuren 

 

geboortekaartje-zelf-bewerken-editor-mixed-babies-kleuren

Je kunt zelf de kleuren van de teksten veranderen. Selecteer heerst het tekstvak en ga dan naar het tabje 'Tekst'. Beeldschermkleuren kunnen afwijken van drukwerkkleuren. Dit komt omdat beeldschermen werken met RGB kleuren en drukwerk met CMYK (full colour) kleuren. RGB kleuren kunnen een veel groter kleurbereik aan. Een roze of oranje is op het beeldscherm dan wellicht heel fel te zien maar zal na omzetting in CMYK er matter uitkomen. Bestel altijd een proefkaart van jouw geboortekaartje. Kijk hier hoe je een gratis proefkaartje kunt bestellen. 

 

Proefkaarten kunnen soms minimaal afwijken van oplage kleuren

Kaarten die niet gelijktijdig worden gedrukt, kunnen iets verschillen van kleur. Een kleur kan snel beinvloed worden door luchtvochtigheid en de staat van de pers. Dit is onafhankelijk van elkaar niet te zien maar als je bijvoorbeeld 2 proefkaarten van verschillende momenten, op hetzelfde papier, naast elkaar houdt, zou je een kleurverschil kunnen zien. Hierin houden we een bepaalde bandbreedte aan. Vind je het verschil te groot? Maak een foto en stuur die per mail op, samen met je ordernummer. Dan kan ik je hierin verder adviseren.

 

Papierkeuze kan invloed hebben op de kleur van het kaartje. Er zijn verschillende papiersoorten. Elk even mooi maar ze verschillen van tint. Wil je zeker zijn dat je de juiste kaart hebt uitgekozen? Bestel dan eerst een proefkaart.