Zwanger, wat mag ik niet eten?

26 March 2018 / Naomi

 

Ik eet voor twee! Dat hoor je vaak wanneer iemand zwager is. Gelukkig kun je nog best veel gewoon blijven eten. Maar helaas zijn er een aantal producten die je tijdens je zwangerschap beter kunt laten staan. Lees hier wat je beter niet kunt eten en waarom.

 

Rauwe producten

Zwanger-wat mag niet-eten-voeding-rauw vlees

Producten die (nog) niet helemaal gaar zijn kunnen schadelijke stoffen voor je zwangerschap bevatten. Wees alert bij producten met rauw vis, vlees, eieren en melk.

 

 

Alcohol

Zwanger-wat niet drinken-alcohol-zwabgerschap-baby

Dit is algemeen bekend en ook erg belangrijk. Alcohol is schadelijk voor je ongeboren baby. Drink daarom geen alcohol tijdens je zwangerschap.

 

 

Cafeïne

Zwanger-thee-koffie-cafeine-drinken-drank-voeding

Er zijn diverse negatieve berichten over te veel cafeïne tijdens de zwangerschap. Zo is er een grote kans op een miskraam, het zorgt voor een laag geboortegewicht en kan de bloedvaten tussen de baarmoeder en de placenta vernauwen. Drink daarom zo min mogelijk dranken waar cafeïne in zit zoals koffie, thee en energie drankjes.

 

 

Ongewassen groente en fruit

Zwanger-fruit-groente-eten-niet eten

Groente en fruit wordt vaak op het land bespoten met een middel tegen bacteriën en luizen. Te veel van dit middel is schadelijk voor je zwangerschap. Zorg er daarom voor dat het groente en fruit goed gewassen is voordat je het gaat opeten.

 

 

Orgaanvlees

Zwanger-voeding-vlees-eten

In diverse orgaanvlees zoals o.a. lever en nieren zit veel vitamine A. Te veel vitamine A kan schadelijk zijn voor je baby. Te veel vitamine A verhoogd de kans op een aangeboren afwijking.

 

 

Drop

Zwanger-drop-snoep-zwangerschap-eten-voeding

Te veel drop of zoethout kan zorgen voor een verhoogde bloeddruk, vochtophoping en een tekort aan kalium.

 

 

In de blog Voeding tijdens je zwangerschap lees je alles over de producten die wel mogen tijdens je zwangerschap en over dvoedinhg die helpt tijdens je zwangerschap.

 

 

 

REACTIES

Er zijn geen reacties beschikbaar.

PLAATS EEN REACTIE

Je emailadres zal niet getoond worden bij je reactie.