Meghan Markle en haar koninklijke baby

18 February 2019 / Naomi

Meghan-Markle-zwanger-baby-Engeland-bevallen

 

Sinds de zwangerschap van Meghan Markle staat Engeland op zijn kop. Elke dag wordt er gejaagd op die bijzondere foto en de speculaties over de naam en of het een jongetje of een meisje wordt, blijven gesprek van de dag. Een koninklijke baby wordt niet elke dag geboren dus de hype is ergens ook wel begrijpelijk. Maar hoe gaat een koninklijke Engelse bevalling nou eigenlijk? Na wat onderzoek heb ik een aantal aparte Engelse koninklijke zwangerschapstradities gevonden.

 

 

De plaats van de bevalling

Vroeger werden alle koninklijke baby’s thuis geboren. Zo is Koningin Elisabeth in Buckingham Palace bevallen van Prins Charles, Andrew en Edward. Maar sinds Prinses Diana zijn de tradities veranderd. Zij is bevallen in het St. Mary’s ziekenhuis van prins William en Harry. Hoewel dit wel in de privé vleugel van het ziekenhuis is gebeurd was dit wel een grote verandering binnen de koninklijke familie. Ook Kate Middleton heeft deze traditie gevolgd en waarschijnlijk zal Meghan Markle deze traditie voortzetten.

 

 

Een getuigen bij de bevalling

Toen koningin Elisabeth geboren was in 1926 was de huis secretaresse aanwezig bij de bevaling. Het was een eeuwen oude traditie dat er iemand bij een koninklijke geboorte aanwezig moet zijn als getuigen, om te kunnen bevestigen dat er daadwerkelijk een koninklijke baby is geboren. Tijdens de geboorte van Prins Charles is deze traditie ten einde gekomen. Gelukkig maar, het lijkt me fijner om alleen de mensen waarvan je houd en de doctoren om je heen te hebben.

 

 

 

Vader aanwezig bij de bevalling

Koningin Elisabeth heeft veel veranderd aan de koninklijke bevallingstradities. Tot aan de geboorte van Prins Charles waren alleen vrouwen toegestaan in bevallingsruimte. Mannen en dus ook de vader van de baby moesten op de gang wachten. Gelukkig is het nu gewoon toegestaan dat Harry aanwezig is bij de bevalling en Meghan kan steunen.

 

 

Kleding na de bevalling

Na de bevallig is het een traditie geworden voor de koninklijke familie om een opwachting te maken met de nieuwe baby voor het ziekenhuis. Zodat de fotograven het eerste plaatje kunnen maken voor in de media. De kleding wordt hierbij zorgvuldig uitgekozen. Kate Middleton had na haar eerste bevalling een soortgelijk jurkje aan wat Prinses Diana ook aan had na de bevalling van Prins William. De grote vraag is nu wat zal Meghan dragen na de bevalling.

 

 

Opa en oma niet in the picture

Gelukkig is het nu niet meer aan de orde, maar vroeger hadden de grootouders (wanneer ze niet van koninklijke komaf waren) geen hechte band met hun koninklijke kleinkind. Het was niet toegestaan omdat zij niet van adel waren. Gelukkig zijn de tijden veranderd en kunnen ze nu gewoon een band opbouwen.

 

 

Naar school

Vroeger kregen alle koninklijke kinderen in engeland thuis les. Naar school gaan was niet aan de orde. Prins William en zijn vrouw Kate  hebben daar verandering in gebracht. Hun kinderen gaan naar een Montessori school in Norfolk Wanneer de baby van Meghan en Harry wat groter is en naar school gaat zal hij of zij waarschijnlijk naar dezelfde school gaan.

 

 

Meer weten over andere culturele zwangerschapstradities klik dan hier voor meer blogs over dit onderwerp.

 

 

 

REACTIES

Pauline2019-05-06 21:49:04
Wat eten ze bij een kraambezoek in engeland of drinken ze iets speciaals

PLAATS EEN REACTIE

Je emailadres zal niet getoond worden bij je reactie.