Britse babynamen

28 October 2019 / Naomi

 

 

Door de Brexit is Groot-Brittannië de laatste tijd wat minder positief in het nieuws. Zelf ben ik dol op London en staat deze stad ook in mijn top drie van favoriete steden. Het is er gezellig, veel bezienswaardigheden en je kunt er leuk shoppen. De Britten worden vaak gezien als een apart volk en een beetje stijfjes. Ik ben het hier niet helemaal mee eens. Ik vind dat de Britten soms trendetters zijn en dan vooral in de fashion en de muziek. Maar ook bij het geven van babynamen bedenken ze nieuwe en aparte versies van (bestaande) namen die best leuk zijn. Hieronder een aantal namen die in Groot-Brittannië steeds vaker voorkomen.

 

 

 

Britse meisjesnamen

 

 

Adaline

Kinderen worden de laatste jaren steeds vaker naar artiesten vernoemd. Deze naam is in Groot-Brittannië een vervorming van Adele. Sinds dat zij een bekende zangeres is komt haar naam maar ook de naam Adaline steeds vaker voor.

 

 

Riley

Dit is een naam die vaak aan jongens wordt gegeven. In de afgelopen 10 jaar is dit een populaire meisjesnaam geworden in Groot-Brittannië. De naam heeft een aparte betekenis, ‘Hij/zij die naast een rogge veld verbleef’.

 

 

Aria

Een aria is een muziekterm dat vaak in de operawereld wordt gebruikt. In Groot-Brittannië is er een populaire serie (Pretty little liars) waarin een meisje Aria heet. Sinds deze is de naam Aria erg populair geworden in Engeland.

 

 

Paisley

Deze naam is al erg populair in Amerika en is nu ook overgewaaid naar Groot-Brittannië. Zou dit ook een naam zijn die we in Nederland terug zullen zien?

 

 

Jorgy

George is een naam die eeuwen terug gaat in Groot-Brittannië en die vaak aan jongens gegeven wordt. Soms is het een familietraditie om deze naam dor te geven. Maar wat nu als het een meisje is? Daar hebben ze de variant Jorgy op verzonnen.

 

 

Charlotte

Dit is een typisch Engelse naam. Tevens ook de naam die Prins William en Kate aan hun dochter hebben gegeven. Mede daardoor is dit één van de meest populaire meisjesnamen in Groot-Brittannië.

 

 

 

Britse jongensnamen

 

 

Kylo

Deze naam komt oorspronkelijk uit de film Star Wars. Het Personage Kylo Ren was dan misschien wel een slechterik maar de naam is best wel stoer.

 

 

Arlo

Arlo is niet een naam die vaak voor kwam, maar door de bekende zanger Arlo Guthrie is de naam in Groot-Brittannië op de kaart gezet. Arlo is een variant op de naam Harlow en is een opkomende naam in England.

 

 

Reggie

In Groot-Brittannië zetten ze graag een ‘ie’ of ‘y’ aan het einde van een naam. Reggie is een schattige aanpassing op Reginald. Reginald betekend adviseur of raadgever.

 

 

Conor

Deze naam is al best bekend. Maar een leuk weetje is, dat de naam in het Iers honden liefhebber betekend. Mocht je zelf een hondenliefhebber zijn, en een kindje verwachten? Dan is dit misschien wel een passende babynaam voor jou baby.

 

 

Ezra

Deze naam komt ook regelmatig in Nederland voor. Het de naam is Hebreeuws en betekend ‘Help of helper’. In Nederland maar ook in Groot-Brittannië wordt deze naam meestal aan jongens gegeven, maar de naam Ezra kan ook aan een meisje gegeven worden.

 

 

Jaxon

Jaxon is een naam die je qua uitspraak vaker hoort (Jackson), maar met een ‘x’ wordt deze naam wel een stuk stoerder. Je kunt den naam ook nog eens leuk afkorten met Jax. In Groot-Brittannië is Jaxon officieel vertaald, de zoon van Jack (Jack’s son).

 

 

 

Heb jij een mooie Britse naam die in dit rijtje ontbreekt? Deel deze dan onderaan deze blog. Of ben jij opzoek naar een babynaam met een Spaans tintje? Klik dan hier.

 

 

 

 

REACTIES

Er zijn geen reacties beschikbaar.

PLAATS EEN REACTIE

Je emailadres zal niet getoond worden bij je reactie.