4 tips - muisjes zonder beschuit

09 April 2018 / Naomi

 

In Nederland is het een traditie om beschuit met muisjes te eten wanneer er een baby geboren is. Al in de middeleeuwen werd de geboorte groots gevierd met de kraamvisite. Omdat de medische omstandigheden vroeger niet zo goed waren was het altijd een feest als moeder en kind gezond waren na de bevalling, en dat moest gevierd worden. Beschuit met muisjes werden toen niet alleen gezien als feestelijk maar ook als gezond. In de muisjes zit anijs waarvan werd gedacht dat dit goed zou zijn voor de borstvoeding en om de baarmoeder naar de oorspronkelijke grootte terug te brengen.

 

Ik moet eerlijk zeggen dat ik geen grote fan ben van beschuit met muisje. Uit beleefdheid eet ik het maar het gaat er wel erg langzaam in. De rozen/blauwe muisjes kunnen we niet weg doen omdat dat de traditie maakt. Daarom ben ik opzoek gegaan naar een alternatief voor het beschuit. Deze tips zijn goedkoop en nemen niet veel tijd in beslag.

 

 

Oreo met muisjes

Wat heb je hiervoor nodig:      

- Oreo koekjes

- Een mes

- Een kommetje (voor de muisjes)

- Witte chocoladepasta

- Roze en/of blauwe muisjes

 

 


Smeer een dunne (een dikke mag ook) laag chocoladepasta op de oreo koekjes. Doop vervolgens de oreo’s in het kommetje met muisjes en je hebt een oreo met muisjes.

 

 

 

Lange vingers met muisjes

Wat heb je hiervoor nodig:      

- Een pak lange vingers

- 2 kommetjes (voor de muisjes en het glazuur)

- Chocolade glazuur (ik heb die van de Xenos gebruikt)

- Roze en/of blauwe muisjes

 

 


Bereid de chocolade glazuur in een kommetje. Doop de lange vingers in het glazuur en vervolgens in de muisjes. Laat het glazuur goed drogen, dan kun je de langer vingers met muisjes serveren.

 

 

 

Zoenen met muisjes

Wat heb je hiervoor nodig:      

- Grote of kleine zoenen

- Een mes

- Een kommetje (voor de muisjes)

- Roze en/of blauwe muisjes

 

 


Snij de bovenkant van alle zoenen af. Deze kun je er ook naast serveren. Doop vervolgens de zoenen in het kommetje met muisjes en je hebt een zoenen met muisjes.

 

 

 

Chocolade koekjes met muisjes

Wat heb je hiervoor nodig:      

- Een pak chocolade kaakjes

- Witte glazuur (ik heb die van de Xenos gebruikt)

- Een kommetje (voor de glazuur)

- Een lepel

- Roze en/of blauwe muisjes

 

 


Bereid de glazuur in een kommetje. Verdeel het glazuur met een lepel over de koekjes, bestrooi de koekjes dan met muisjes. Laat het glazuur goed drogen, dan kun je de chocolade koekjes met muisjes serveren.

 

 

 

Heb jij nog andere leuke alternatieven voor beschuit met muisjes? Dan ben ik daar heel benieuwd naar. Je kan jou idee in een reactie onder deze blog plaatsen.

 

 

 

REACTIES

Er zijn geen reacties beschikbaar.

PLAATS EEN REACTIE

Je emailadres zal niet getoond worden bij je reactie.