Welke kleurcode heeft jouw kind?

30 April 2018 / Naomi

 

Geen kind is hetzelfde. Daarom is er onderzoek gedaan door colorcode.com naar de verschillende karaktereigenschappen van kinderen. Uit dit onderzoek zijn vier types naar voren gekomen die elk een eigen kleur hebben gekregen (rood, blauw, wit en geel). Het is handig om de kleur van jouw kind te weten om deze beter te kunnen begrijpen en opvoeden.

 

 

Rood


Sterke eigenschappen

Jouw kind neemt graag de leiding en voelt zich erg verantwoordelijk voor alles om zich heen. Je ziet dat hij of zij erg zelfverzekerd is en makkelijk beslissingen neemt. Je kind is erg gemotiveerd en altijd uit op actie.

 

Zwakke eigenschappen

Je kind kan erg bazig en veeleisend zijn. Zijn of haar wil is wet en dat kan soms resulteren in agressieve uitbarstingen. Je kind is egoïstisch en om te krijgen wat hij of zij wilt kan je kind erg goed manipuleren. 

 

Wat wel doen?

Praat duidelijke en logische taal met je kind. Wees positief over de intelligentie van je kind en geef daar complimenten over. Laat ook je kind wat vaker zijn of haar eigen beslissingen nemen.

 

Wat niet doen?

Laat zien dat jij de baas bent maar lees je kind niet de les voor. Wordt niet te snel boos. En zet je kind niet voor schut waar andere mensen bij zijn.

 

 

 

Blauw


Sterke eigenschappen

Jouw kind leeft mee met de gevoelens van anderen en is oprecht. En is loyaal en betrouwbaar naar de mensen om zich heen. Discipline is makkelijk bij te brengen en hij of zij gedraagt zich negen van de tien keer netjes (thuis en in gezelschap).

 

Zwakke eigenschappen

Blauwe kinderen vervelen zich snel en zijn erg gevoelig. Ze kunnen wat sneller humeurig en emotioneel worden. En ze zijn erg kritisch op hun omgeving.

 

Wat wel doen?

Benader je kind met gevoel. Zorg ervoor dat je zoon of dochter zich veilig voelt  bij jou. Waardeer wat ze doen en wie ze zijn en wees oprecht. Stimuleer de creativiteit.

 

Wat niet doen?

Laat je kind zich nooit schuldig voelen. Verwacht niet gelijk een spontane reactie en eis geen perfectie.

 

 

 

Wit 


Sterke eigenschappen

Jouw kind bewaard graag de vrede, van ruzie wordt hij of zij verdrietig. Op zichzelf alleen spelen is geen probleem, hij of zij is niet veel eisend. Je zult weinig drama hebben met jouw kind.

 

Zwakke eigenschappen

Kan niet tegen druk. Jouw kind is een beetje anders en heeft wat meer moeite met sociale contacten leggen. En maakt zijn of haar taken vaak niet af.

 

Wat wel doen?

Wanneer je kritiek hebt op jouw kind breng dit dan op een aardige manier. Luister altijd rustig naar wat jouw kind te vertellen heeft. Geef complimentjes wanneer je zoon of dochter je helpt. Accepteer de individualiteit van jouw kind.

 

Wat niet doen?

Wees niet ongevoelig naar jouw zoon of dochter en verwacht geen sociale interactie. Eis geen constante bevestiging van jouw kind.

 

 

 

Geel


Sterke eigenschappen

Geniet volop van het leven en is erg nieuwsgierig. Situaties worden snel geaccepteerd. Jouw kind is erg sociaal en houd van knuffelen en spelen.

 

Zwakke eigenschappen

Is egoïstisch en onverantwoordelijk. Hij of zij houd van uitdagen en zoekt daarin de grens met plezier op. Jouw kind is dol op plagen.

 

Wat wel doen?

Benader je kind met positieve aandacht. Wees liefdevol en geef knuffels. Stimuleer zijn of haar creativiteit en het mondeling uiten van gevoelens.

 

Wat niet doen?

Wees niet te serieus en negeer je kind niet. Eis geen perfectie en neem niet zomaar hun tijd in beslag.

 

 

Herken je jouw kind in één van deze kleuren? Het kan ook zijn dat de kleuren overlappen. Dat houd in dat jouw kind bijvoorbeeld een beetje blauw en een beetje geel in zich kan hebben.

 

 

 

ONDERWERPEN: Opvoeding, Kind, karakter, educatief, tips

REACTIES

Er zijn geen reacties beschikbaar.

PLAATS EEN REACTIE

Je emailadres zal niet getoond worden bij je reactie.