Zwanger naar de sauna, kan dat?

24 June 2019 / Naomi

Zwanger-sauna-kan-dat-saunabezoek-zwangerschap-informatie

 

 

Wanneer je zwanger bent voel kan je je super gelukkig voelen, maar er kan ook ineens veel op je af komen. Je moet aan van alles denken en in orde maken voordat de baby er is. Even een sauna pakken is dan el even lekker, maar mag je wel naar de sauna wanneer je zwanger bent?

 

 

Wanneer je voor je zwangerschap al regelmatig naar de sauna bent geweest is je lichaam het een beetje gewend en dan kun je in bepaalde periodes van je zwangerschap gewoon naar de sauna. Wanneer je nooit eerder naar de sauna bent geweest, kun je beter wachten met naar de sauna gaan tot na je zwangerschap.

 

 

De eerste drie maanden niet naar de sauna

Wanneer je net zwanger bent is je baby zich nog vol op aan het ontwikkelen in jouw buik. De hoge tempraturen kunnen invloed hebben op de ontwikkeling en het kindje kan daardoor aangeboren afwijkingen krijgen. Ook al ben je gewend om naar de sauna te gaan, is het af te raden om de eerste drie maanden van je zwangerschap de hitte van de sauna op te zoeken.

 

 

Wanneer kun je naar de sauna

Wanneer je een regelmatige sauna-ganger bent kun je vanaf de vierde maand van je zwangerschap naar de sauna. Ga in het minst warme gedeelte van de sauna zitten en maximaal 10 minuten. Wanneer je te lang in de sauna zit kan dit gevaarlijk zijn voor je baby.

 

 

Regels wanneer je zwanger de sauna in gaat

  • Meld bij de sauna dat je zwanger ben

  • Vraag welke behandelingen mogelijk zijn

  • Blijf niet langer dan 10 minuten in de sauna

  • Ga niet bovenin zitten

  • Neem een plekje in de sauna dicht bij de deur

  • Vermijd de hete sauna’s van boven de 90 graden

  • Maak geen gebruik van de infrarood sauna of zonnebank

  • Drink voldoende water

  • Koel heel rustig af

  • Ga niet in het dompelbad of bubbelbad tijdens de laatste zes weken van je zwangerschap. Omdat er dan kans is op ontsluiting kan dit infecties veroorzaken.

 

 

De voordelen voor je zwangerschap

Je kunt je volledig ontspannen in de sauna. Je lichaam en spieren komen volledig tot rust. Je bloedomloop wordt door de sauna gestimuleerd, dit is goed voor je lichaam. Wanneer je veel vocht vasthoud tijden je zwangerschap helpt de sauna om het vocht te verliezen, je zweet het vocht eruit.

          

                                                                                 

Conclusie: Alleen wanneer je een regelmatige saunabezoeker bent kun je tijdens je zwangerschap vanaf de vierde maand naar de sauna.

 

 

 

REACTIES

Er zijn geen reacties beschikbaar.

PLAATS EEN REACTIE

Je emailadres zal niet getoond worden bij je reactie.