Wordt het een jongen of een meisje?

09 December 2019 / Naomi

 

 

Wanneer je zwanger bent komt er een hoop op je af. Eén van de leukste dingen is het speculeren of het een jongetje of een meisje wordt. De vrouw heeft er vanaf de bevruchting helaas geen invloed op. De spermacel van de man bepaald wat het wordt. Er is wel een methode die beweerd vanaf ongeveer zes weken zwangerschap te kunnen zien wat het geslacht van de baby wordt, de Ramzi methode

 

 

De echo

Na een positieve zwangerschapstest neem je contact op met een verloskundige bij jou in de buurt. Meestal krijg je tussen de 8 of 10 weken een eerste afspraak met een echo. Dit is anders wanneer je een medische indicatie hebt. Dan krijg je vaak al wat eerder een echo. Tussen de 6 en 7 weken begint het hartje van je kindje te kloppen en kun je dit ook zien op de echo. Vanaf ongeveer 13 weken beginnen de geslachtsorganen van je kindje te groeien en zou je in theorie op de echo kunnen zien of het een jongetje of een meisje wordt. Maar meestal wordt dit in week 20 gedaan omdat het dan duidelijker te zien is.

 

 

Ramzi methode

Als je niet kunt wachten tot de 20 weken echo kun je ook zelf aan de hand van een vroege echofoto zien wat het geslacht is, althans dit beweerd Dr Ramzi. In 2011 kwam Dr, Saam Ramzi Ismail met deze uitspraak. Hij heeft gekeken naar de plaatsing van de placenta ten opzichte van de foetus (links of rechts) en hij heeft onderzocht of dit bij jongens en meisjes hetzelfde is. Uit zijn onderzoek is gebleken dat bij 97,2% van de jongens de placenta zich aan de rechterkant van de baarmoeder bevind, en bij 97,5% van de meisjes uit het onderzoek bevind de placenta zich aan de linkerkant van de baarmoeder.

 

echo-ramzi-methode-Placenta-baby-jongen-meisje

 

Vanaf 6 weken kun je dit zien op de echofoto. Voordat je zelf je echo foto erbij pakt en gaat puzzelen. Het kan zijn dat je echofoto gespiegeld is genomen. Vraag daarom altijd aan je verloskundige waar de placenta zich bevind.

 

 

Is deze methode betrouwbaar?

Het is begrijpelijk dat je als ouder zo snel mogelijk wilt weten wat je verwacht. Dit is een methode die je zonder medische gevolgen zelf kunt uitvoeren en maakt het daarom ook aantrekkelijk om te geloven. Maar de bevindingen van Dr Ramzi hebben geen wetenschappelijke onderbouwing en zijn daarom niet 100% betrouwbaar.  Ook is het onduidelijk wie Dr, Ramzi nu eigenlijk precies is. Na zijn publicatie is er onderzoek gedaan op het ‘World Congress of Ultrasound in Obstetrics and Gynecology’. Hier is naar voren gekomen dat het niet uitmaalt waar de placenta zich bevind.

 

Toch zijn er mensen die zeggen dat de Ramzi methode werk. En omdat het verder niet schadelijk is voor het kindje, vinden mensen het toch leuk om het op deze manier te raden. Maar als je echt wilt weten wat het geslacht van je kindje is, kun je beter even geduld hebben tot de 20 weken echo.  

 

 

Omdat deze methode niet helemaal waterdicht is, ben ik erg benieuwd of deze wel echt werkt. Heb jij deze methode uitgeprobeerd en klopte het of misschien juist helemaal niet? Deel jou ervaringen dan onderaan deze blog.

 

 

 

 

 

REACTIES

Kaman Yu2019-12-09 13:15:08
De Chinese geslachtskalender werkt ook. Bij mij kwam het wel uit.

PLAATS EEN REACTIE

Je emailadres zal niet getoond worden bij je reactie.