Wat je niet wilt horen tijdens je zwangerschap

11 February 2019 / Naomi

 

Wanneer je zwanger bent zit je in een emotionele achtbaan. Je bent blij maar tegelijkertijd is het ook spannend en dan heb ik het nog niet eens over de veranderingen die je lichaam moet doorstaan, die ervoor zorgen dat je je ook nog eens onzeker kunt voelen. En wanneer er dan iemand een ‘rot’ opmerking overmaakt kun je dat er echt even niet bij hebben. Ik heb een top 10 gemaakt van opmerkingen die je beter voor je kunt houden in plaats van deze te delen met een vrouw die zwanger is.

 

 

1. Weet je zeker dat je geen tweeling verwacht?

Ok je weet dat je niet meer de slankste bent, maar als je er twee had verwacht had je dat er heus wel gezegd.

 

 

2. Het is zeker geweldig om zanger te zijn?

Natuurlijk de komst van een baby iets moois. Maar de zwangerschap zelf gaat niet altijd over rozen. Het gaat met ups en downs en ook niet bij iedereen hetzelfde.  

 

 

3. Geniet nog van je slaap want straks heb je slapeloze nachten

Helaas is dat niet hoe het werk. Extra slaap kun je niet opslaan en later weer gebruiken. En een zwangere vrouw weet ook dat er slapeloze nachten aan zullen komen.

 

 

4. Was de zwangerschap gepland?

Dit is een beetje een ongemakkelijke vraag. Wat maakt het uit of het wel of niet gepland was, het gaat erom dat het kindje welkom is.

 

 

5. Bereid je alvast voor, ouderschap wordt zwaar

Wanneer je zwanger bent willen veel mensen je goed bedoelde adviezen geven over wat je allemaal te wachten staat. Vaak gaat het over hoe zwaar het allemaal wel niet is. Niet omdat zij het zo ervaren hoef jij het ook zo te ervaren. Deze negatieve adviezen kunnen ze beter achterwegen laten.

 

 

6. Eet je wel genoeg of eet je niet een beetje teveel?

Maak geen opmerkingen over wat en zwangere vrouwen wel of niet eet. Er zijn al genoeg dingen wat ze rekening moet houden wat eten betreft.

 

 

7. Wat een kennis heeft mee gemaakt tijdens de bevallig was echt afschuwelijk

Bespaar een zwangere vrouw alle afschuwelijke verhalend ie je wel eens hebt gehoord. Wanneer je zwanger bent zijn dat al dingen waar je je druk om makt of misschien al over hebt gelezen. Dit kan voor extra stress zorgen. Uiteraard kun je de mooie verhalen wel delen.

 

 

8. Zo je wordt al groot he?

Het gaat hierbij ook wel een beetje om de toon. Elke vrouw heeft wel een spiegel in huis en ziet/weet dat ze aan het groeien is. Dit kan onzekerheid met zich mee brengen. Dan wil je het niet nog eens extra bevestigd krijgen.

 

 

9. Ben je er al uit over de naam?

De meeste mensen maken de baby naam pas bekend na de geboorte. Soms kost het ook even tijd om een juiste naam te kiezen. Mensen die constant blijven vragen of je de naam al hebt kunnen wat irritatie opwekken. Vooral omdat je toch niet van plan bent om de naam te noemen.

 

 

10. Relax, het zijn je zwangerschapshormonen

Wanneer je je druk maakt om iets wat voor jou erg belangrijk is en je krijgt zo’n opmerking kan het in het verkeerde keelgat schieten.

 

 

 

Heb jij ook opmerkingen gehad tijdens je zwangerschap die je echt niet vond kunnen? Deel ze onder deze blog.

 

 

 

 

 

 

REACTIES

Mixed Babies2019-02-25 14:15:31
Hi Wendy, Begrijpelijk dat dat soort vragen vervelend zijn. Antw kan zijn: 'Hoe iedereen zwanger raakt, door een bevruchting van een eicel met een spermacel, en verder geen commentaar!' Misschien begrijpen ze dan de hint wel ;)
Wendy2019-02-11 13:53:02
Hoe ben je zwanger geworden dan? Via normale weg of door ivf? Zoon afkomstig van bekende donor. En men schijnt het zeer interessant te vinden hoe het gebeurd is.. Alleen nog eens een bijdehand antw op zien te vinden????

PLAATS EEN REACTIE

Je emailadres zal niet getoond worden bij je reactie.