Taboes tijdens de zwangerschap

11 December 2017 / Naomi

 

 

 

Over de hele wereld is er één ding wat alle moeders willen en dat is een gezonde baby op de wereld zetten. We weten allemaal dat het not done is om alcohol te drinken tijdens de zwangerschap. Maar er zijn meer dingen die absoluut niet kunnen volgens tradities in verschillende culturen. Maar wat mag dan niet? Hieronder in het kort uit een paar landen een aantal taboes.

 

 

 

Bali

In Bali zal je een aanstaande moeder geen  octopus zien eten. Er wordt beweerd dat het eten van een octopus ervoor kan zorgen dat de bevalling moeizaam zal gaan.

 

 

Bolivia

Wie in Bolivia van haken of breien houd moet haar hobby tijdens de zwangerschap even aan de kant leggen. Haken/breien zorgt er volgens de Bolivianen voor dat de navelstreng rondom de nek van de baby draait en kan zorgen voor verstikking.

 

 

China

In China zijn de zwangere vrouwen bewust bezig met het ontlopen van slechte geesten, begrafenissen en seks. Lees hier meer over de Chinese tradities.

 

 

Cuba

Zomaar de buik van een Cubaanse vrouw aanraken is not done. Uit bijgeloof en argwaan zullen de zwangere vrouwen daar nooit hun buik laten aanraken door iemand die zij niet kennen of vertrouwen.

 

 

Guatemala

Zomaar overal gaan en staan tijdens de zwangerschap is in Guatemala niet echt aan de orde. En groot deel van de zwangere vrouwen blijven de negen maanden thuis. Ze zijn bang voor ziektes, slechte geesten en de slechte gedachtes van andere mensen.

 

 

Mexico

Zwangere Mexicaanse vrouwen mogen zich alleen met lauw water douchen. Te heet water kan leiden tot  problemen met de bloedsomloop. Te koud water zorgt ervoor dat de bekken minder flexibel is en kan leiden tot een lange en moeizame bevalling.

 

 

Panama

Van de daken schreeuwen hoe lang je zwanger bent gebeurt niet in Panama. Ze geloven dat deze informatie de risico’s op complicaties tijdens de bevalling of de kans op een lelijk kindje vergroot.

 

 

Wil je meer weten over de verschillende culturele zwangerschapstradities? Kijk dan hier voor meer blogs over dit onderwerp.

 

 

 

 

REACTIES

Er zijn geen reacties beschikbaar.

PLAATS EEN REACTIE

Je emailadres zal niet getoond worden bij je reactie.