Kraamcadeaus en babyfeestjes in andere culturen

01 January 2018 / Naomi

 

 

Hier in Nederland worden er vaak standaard cadeaus gegeven wanneer er een baby op komst is, vooral de luiertaarten met rompertjes, sokjes, speentjes etc. zijn hier erg populair. De babyshowers kennen we inmiddels als een leuk feest dat is overgewaaid uit Amerika. Maar andere culturen geven andere dingen en op andere momenten.

 

 

China

Het brengt in China ongeluk wanneer je een cadeau geeft voordat de baby geboren is. Het wordt ook gezien als respectloos naar de oma toe (de moeder van de mama –to-be). In de Chinese cultuur is het de taak van de toekomstige oma om voor de bevalling de gehele babyuitzet te verzorgen. Vervolgens geeft ze een maand voor de bevalling een deel van de spullen, en drie dagen na de bevalling de rest.

 

 

Egypte

Zeven dagen na de bevalling vieren ze in Egypte de komst van de baby. Het feest wordt Sebou genoemd. Tijdens deze dag krijgt de kersverse baby zijn/haar naam. Religieuze  presentjes en sieraden worden dan aan moeder en baby gegeven.

 

 

Griekenland

Griekse families vieren de komst van een baby groots en vol met plezier. De dagen na de bevalling wordt de baby overspoeld met speciale cadeaus van de familie en vrienden van de ouders, waaronder goud en zilver munten en speciale stenen die beschermen tegen het ‘boze oog’.

 

 

Japan

Een klein groepje familieleden verwelkomd de pas geboren baby tijden de Oshichia, een ceremonie waarbij zeven dagen na de geboorte de naam wordt gegeven. De rest van de familie en vrienden moet een aantal maanden wachten om het gezin te kunnen feliciteren. De ouders nemen eerst de tijd om een band op te bouwen met de baby, voordat er kennis gemaakt kan worden met de baby bij het bezoek worden er vaak geld en cadeaus gegeven.

 

 

Tibet

Ongeveer drie of vier dagen na de bevalling komen in de Tibetaanse cultuur de families samen om de Pangsai te vieren. De Pangsai is een ritueel waarbij de baby wordt schoongemaakt voor zijn/haar levensreis. Er worden verschillende cadeaus gegeven zoals eten en kleding met wensen voor een rijk leven. Da baby krijg deze dag ook een naam toegewezen van de persoon met het meeste respect van de familie.

 

Meer weten over andere culturele zwangerschapstradities klik dan hier voor meer blogs over dit onderwerp.

 

 

 

REACTIES

Groothandelbabytextiel2019-06-12 11:31:17
Beste, Wij zijn fabrikant en groothandel van blanco babykleding .Kleding is afkomstig uit eigen fabriek,daarom hebben we zeer lage inkoopprijzen. Voor meer info kijk op onze website:www.groothandelbabytextiel.nl Met vriendelijke groet, Laura de Veth www.Groothandelbabytextiel.nl Brouwerstraat 34 2984 AR Ridderkerk

PLAATS EEN REACTIE

Je emailadres zal niet getoond worden bij je reactie.