Braziliaanse zwangerschap

18 December 2017 / Naomi

 

 

Brazilië lijkt mij een erg mooi land. Ik ben er zelf nog niet geweest. Mijn ouders komen uit Curaçao en daarmee heb ik altijd een zwak gehad voor de Zuid-Amerikaanse landen aan de andere kant van de oceaan. Een kennis van mij is pas geleden op vakantie geweest naar Brazilië. Het eerste waar ik aan dacht is het zikavirus en wat dat kan doen met je zwangerschap. Maar ook hoe de zwangerschapstradities daar zijn. Ik ben op onderzoek uit gegaan en dit is het resultaat:

 

 

De zwangerschap

In Brazilië zijn de mensen dol op baby’s (ook de mannen). De zwangere vrouwen worden er overladen met positieve aandacht, er wort bijna dagelijks wel een praatje met ze gemaakt over hoe de zwangerschap verloopt. De mensen zijn erg behulpzaam, en staan voor ze op in de bus, of tillen de zware boodschappen ze proberen zo veel mogelijk te helpen.

 

Er zijn echter ook wat nadelen in Brazilië, één daarvan is de extreme hitte. Genoeg water drinken is dan ook iets wat zwangere vrouwen daar dagelijks moeten doen. En lekker bij een ventilator of airco zitten en vooral niet veel inspannen. Het is er gebruikelijk om er met je blote zwangere buik rond te lopen. De zwangerschapskleding is daar extreem duur dus die worden niet vaak gekocht.

 

 

De bevalling

In de meeste landen is het gebruikelijk om natuurlijk te bevallen. Het schijnt in Brazilië anders te zijn, ongeveer 90% van de vrouwen heeft daar een keizersnede. De redenen hiervoor zijn:

 

- Het is iets waar veel mensen bewondering en respect voor hebben
- Veel vrouwen geloven dat hun geslachtsdeel geruïneerd wordt door een natuurlijke bevalling. Op deze manier blijft het intact.
- de doctoren adviseren vaker een keizersnede omdat dit beter is in te plannen.

 

 

Zikavirus

Het zikavirus is al vele malen in het nieuws geweest. Wanneer je op vakantie besmet bent met het zikavirus zijn de klachten vaak niet zo ernstig. Maar uit onderzoek blijkt dat er steeds meer aanwijzingen zijn dat het zikavirus aangeboren afwijkingen kan veroorzaken waaronder een kleine schedelomvang (microcefalie). Wanneer je zwanger bent of op korte termijn zwanger wilt worden is het daarom verstandig om landen waar het zikavirus voorkomt te mijden. Via de site van het RIVM kan je zien in welke landen het zikavirus voorkomt.

 

Ga je toch op vakantie neem dan strikte maatregelen om muggenbeten te voorkomen:

- Draag bedekte kleding
- Smeer je altijd in met een muggen werend middel dat DEET bevat
- Slaap in een muggenvrije ruimte, het liefst onder een klamboe.

 

 

Wil je meer informatie over het zikavirus kijk dan op de website van het RIVM

 

 

 

REACTIES

Er zijn geen reacties beschikbaar.

PLAATS EEN REACTIE

Je emailadres zal niet getoond worden bij je reactie.