Winter is vruchtbare periode

30 December 2019 / Naomi

zwanger-winter-december-geboorte-uitgerekend-nieuwjaar-baby

 

 

 

Een nieuw jaar is bijna aangebroken! Ben jij zwanger en bijna uitgerekend? Op nieuwjaarsdag worden er wereldwijd jaarlijks rond de 386.000 kindjes geboren. Dit klinkt veel maar wist je dat er in december eigenlijk de minste baby’s worden geboren? Waarom dit is, is niet duidelijk. Maar er wordt gezegd dat koppels die een zwangerschap plannen, niet rond de feestdagen willen bevallen. Dit is ook wel weer begrijpelijk, de maand december is al stressvol genoeg.

 

 

December is wel vruchtbare maand

Maar daarentegen is december wel een vruchtbare maand. Het is vaak een koude maand mensen zijn vrij van werk en extra lief voor elkaar. Dit zijn goede ingrediënten voor een romantisch avondje om kindje te verwekken. Uit onderzoek blijkt ook dat in de maand september de meeste kindjes worden geboren. Als je terugrekent betekend dit dat er eind december of begin januari het een en ander moet zijn gebeurt.

 

 

Tijdens de feestdagen minder geboortes

De dag met de miste geboortes is natuurlijk 29 februari. Dit schrikkeljaar komt maar 1x in de 4 jaar voor. Daarna zijn nieuwjaarsdag, koningsdag, sinterklaas en de kerstdagen de dagen waarop de minste geboortes in Nederland voorkomen. 

 

 

Weekend of doordeweeks

Op woensdag en donderdag komen er gemiddeld wat minder geboortes voor, maar op dinsdag is een piek en zijn vrouwen blijkbaar druk aan het bevallen. In het weekend worden er minder baby’s geboren dan doordeweeks. Eigenlijk ook wel weer logisch omdat het weekend minder dagen heeft.

 

 

Uiteindelijk worden er elke dag wel baby’s geboren en zal dit ook altijd zo blijven. Ben jij bevallen of misschien zelf geboren op een bijzondere dag? Deel deze dan onderaan deze blog.

 

 

 

 

 Bron: Unicef

 

 

 

 

REACTIES

Er zijn geen reacties beschikbaar.

PLAATS EEN REACTIE

Je emailadres zal niet getoond worden bij je reactie.