Tips: slapen in de hitte voor baby’s

01 July 2019 / Naomi

baby-tempratuur-zomer-hitte-slapen-slaapkamer-warmte-slaaptips-tips

 

 

Het is zomer en de nachten worden steeds warmer. Door de temperatuurstijging slapen baby’s vaak slechter. En wanneer je baby niet goed slaapt slaap jij ook niet goed. Je kunt een aantal dingen doen om je kindje met deze hitte iets beter te laten slapen.

 

 

Genoeg drinken

Door hevige warmte kunnen baby sneller uitdrogen. Wanneer je je baby flesvoeding geeft, kun je gedurende de dag tussendoor een flesje (kraan)water geven. Als je je kindje alleen maar borstvoeding geeft kun je af en toe extra aanleggen en vooral geven wanneer je kindje ernaar vragen.

 

 

Voor het slapen gaan

Zorg dat er een beetje wind door het huis gaat door de deuren en ramen in het huis open te zetten. Wanneer je een ventilatierooster in de slaapkamer hebt, zet deze dan open. Katoenen is beter bij warmte, je kunt je kunt katoenen kleding aan doen en beddengoed van katoen gebruiken. Gebruik geen waterdichte matrasbeschermers deze kunnen ervoor zorgen dat je kindje meer gaat zweten.

 

 

Kamertempratuur

De beste kamertempratuur voor je baby is tussen de 16 en 20 graden. Je kunt een ventilator in de kamer zetten maar richt deze niet op je baby. Je kunt ook een grote schaal met ijsblokjes voor de ventilator zetten om de lucht nog wat koeler te maken. Wanneer je grote flessen me bevroren water in de kamer zet kan dit de lucht in de kamer ook afkoelen. Voor het slapen gaan kun je je kindje ook in een lauwwarm bad geven zodat je baby lekkerder slaapt in de hitte.

 

 

Tempratuur van je baby meten

Meet regelmatig de lichaamstempratuur van je kindje, dit kan ook door het voelen van de buik of in de nek. Wanneer je merkt dat deze iets verhoogd is kun je wat kleding uit doen of bovenstaande tips uit te voeren om de ruimte wat frisser te maken.

 

 

Bron: de consumentenbond

 

 

REACTIES

Er zijn geen reacties beschikbaar.

PLAATS EEN REACTIE

Je emailadres zal niet getoond worden bij je reactie.