Mixed Babies op TV

23 April 2018 / Naomi

 

Op een normale donderdag ochtend kreeg ik een korte mail van het productiebedrijf Eye media. Ik krijg wel vaker aparte mailtjes en negen van de tien keer gaat het om junkmail. Het volgende stond in de email: “Graag kom ik met jullie in contact in verband met een landelijk tv programma op RTL4 en RTL5. Ik ben bereikbaar op onderstaand nummer. Ik kijk uit naar ons gesprek.” Eerlijk gezegd dacht ik ook bij dit mailtje, het zal wel reclame zijn. Vooral omdat het niet direct van RTL afkomstig was en ik had immers geen contact opgenomen of gezocht met mensen bij RTL. 

 

 

Het is echt waar

Maar mijn nieuwsgierigheid won het gelukkig van de achterdocht, en ben gaan onderzoeken wat voor bedrijf het was. Al gauw kwam ik erachter dat ze wel degelijk programma’s aanleveren aan RTL, dus ik besloot ze te bellen en het was een super leuk gesprek.

 

Het ging om het programma Lifestyle Experience op RTL4 en een herhaling op RTL5 en een jaar lang op RTL XL. Er werd meteen een mini interview over de telefoon gehouden om te zien of Mixed Babies interessant genoeg is en of ik het een beetje goed kan vertellen. Na dat gesprek waren we beide enthousiast en hadden gelijk een afspraak gemaakt om daadwerkelijk te gaan filmen.

 

 

Voorwerk

Een aantal dagen voor de opnames kreeg ik een vragenlijst  die ik zo uitgebreid mogelijk moest invullen, met vragen zoals:

 

- Hoe zou u uw organisatie in een aantal zinnen omschrijven?

- Wat zijn binnen uw branche dingen, die interessant zijn om te weten en evt. mee te nemen in het item?

- Wat is het belangrijkste wat u wilt communiceren in het item?

 

Aan de hand hiervan werd er een draaiboek gemaakt met vragen die gesteld zouden worden en antwoorden aan de hand van de vragenlijst. Deze hoefde ik niet uit mijn hoofd te leren maar diende meer als een richtlijn voor het verhaal wat ik wilde overbrengen. Ik mocht ook op en aanmerkingen in het draaiboek doorgeven. Het perfectionistisch dat ik ben had ik wel wat aanmerkingen, Mixed Babies moet natuurlijk wel goed overkomen op TV. Nadat het draaiboek akkoord was kon het wachten op de opname dag beginnen (drie dagen later). De dagen er voor was ik wel een beetje zenuwachtig, ik heb mijn huis wel dertig keer schoongemaakt en opgeruimd. Maar achteraf waren die zenuwen helemaal niet nodig.

 

 

De opnamedag


Deze dag begon spannend, ik had nog geen idee wat me te wachten stond. De presentatrice Iris en de cameraman Daniel kwamen rond 13:30 aan. Ik verwachtte eigenlijk een grote cameraploeg van zo’n tien man. Mijn huis is niet zo heel groot dus ik was erg blij dat ze maar met z’n tweeën waren.

 

Na de kennismaking, en het toen ik erachter kwam dat ze heel gezellig zijn, konden  de opnames beginnen. Er werd besloten om alles in mijn woonkamer te filmen. Het eerste deel op de bank en het tweede deel aan de eettafel (daar zit ik ook vaak aan te werken).

 

Zittend op de bank werd de eerste vraag gesteld. Dat ging nog wel een beetje moeizaam omdat ik erg moest wennen aan een grote camera in mijn aura. Maar gelukkig wende het snel en ging de rest wel vloeiend. Vervolgens waren er nog een aantal opnames achter de eettafel en het interview deel zat erop. De cameraman heeft toen nog wat mooie sfeerbeelden gefilmd van de website, de geboortekaartjes, kleding en mij achter de laptop. Het ging allemaal sneller dan verwacht maar dat was alleen maar fijn.

 

Een paar dagen later heb ik een preview van de uitzending ontvangen waar ik nog eventueel dingen in kon laten veranderen. En nu is het afwachten op het moment dat het allemaal op TV komt.  

 

 

 

De uitzending

Ondanks de (lichte) zenuwen heb ik gelukkig wel genoten van de opnamedag. Het was erg gezellig en leuk om eens een kijkje te nemen achter de schermen. De uitzending zal op 29 april 2018 zijn op RTL4 om 14:30 bij het programma Lifestyle Experience. Op zaterdag 5 mei 2018 om 15:00 zal er een herhaling zijn op RTL5. Mocht je beide gemist hebben dan kan je de uitzending nog een jaar lang terugkijken op RTL XL.

 

Alvast veel kijk plezier! :)

 

 

 

ONDERWERPEN: Algemeen, Televisie, RTL, inteview

REACTIES

Jennifer2018-04-24 21:10:39
???? Top! Naomi. Wat een belevenis. Mixed Babies gaat er vast een enorme boost van krijgen. En terecht!

PLAATS EEN REACTIE

Je emailadres zal niet getoond worden bij je reactie.