Kerst met je baby

23 December 2019 / Naomi

eerste-Kerst-baby-feestdagen-tips-kind-december

 

Voor veel mensen zijn de feestdagen aan het einde van het jaar iets om naar ut te kijken. Met een (pasgeboren) baby is het misschien nog wel leuker maar kan het ook een uitdaging zijn. Ik geef je een aantal tips om de eerste kerst onvergetelijk te maken voor jou en je kindje.

 

 

 

1. Een fotoreportage

Wanneer je jouw huis tijdens de feestdagen mooi hebt aangekleed met kerstversiering en een kerstboom, dan is dit een mooie setting voor een fotoreportage van je kindje. Op een kleedje voor de boom of tussen de andere versiering. Dit zal zeker een mooie herinnering zijn voor later. 

 

 

2. Positieve prikkels voor je kindje

Baby’s houden van beweging en glinsterende voorwerpen. Dan zit je met kerst zeker goed! Je kunt jouw baby in een wipstoeltje (of wat anders) voor de kerstboom zetten met de (bewegende) lampjes aan. Je kindje zal hier vol verbazing naar kijken.

 

 

3. Houd de dagelijkse routine

De kerstdagen en oud en nieuw zijn een drukke periode. Wanneer je een dag structuur hebt met jouw baby probeer deze dan zo veel mogelijk aan te houden. Voor je kindje is deze structuur belangrijk. Een blij kind is een blije mama.

 

 

4. Een huis vol hulp

Geniet van de dagen dat je samen met familie bent van de aandacht die ze aan je kindje geven. Dit is het moment dat je even wat tijd voor jezelf kun pakken en zelf ook kunt genieten van familie en vrienden die je misschien al een tijdje niet hebt gezien.

 

 

5. Wees voorbereid

In de chaos van de feestdagen kun je nog wel eens iets vergeten. Vergeet niet alles voor je baby mee te nemen wanneer je een hele dag bij familie of vrienden op bezoek gaat. Ook handig is wat extra speelgoed meenemen om je baby te vermaken. Tip: Je kunt ook een paar kleine cadeautjes inpakken en je baby deze laten uitpakken gedurende de dag.

 

 

 

6. Op de foto met de Kerstman

Tijdens de decembermaand zijn er overal leuke kerstmarkten en kerstshows. Zelf ben ik een grote fan van de Intratuin rond de feestdagen. Ze hebben verschillende mooi ingerichte hoekjes met mooie kleuren waar je kindje van zal genieten. Je kunt ook regelmatig een Kerstman spotten tijdens deze uitjes. Je kunt je kindje dan op de foto zetten met de Kerstman. Een mooi aandenken voor in het fotoboek.

 

 

7. Pas op voor ziektes

De wintermaanden is een periode van griep virussen. Met de feestdagen is het natuurlijk gezellig dat de hele familie samen is en dat je kindje het middelpunt van de aandacht is. Het helpt al een hoop dat iedereen zijn handen wast voordat ze de baby aanraken en dat de gene die al een beetje grieperig/verkouden zijn wat meer afstand houden.

 

 

 

8. Kerstverhalen voorlezen

Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen. Er zijn genoeg leuke kerstboekjes die je samen met jouw kindje kunt lezen of naar de plaatjes kunt kijken. Baby’s vinden kleur geweldig.

 

 

9. Kerstliedjes luisteren

Je wordt er mee overspoeld op de radio (vooral Skyradio), de kerstliedjes. De hele dag is misschien een beetje veel, maar je kunt een momentje nemen om met je baby in je armen mee te zingen en te dansen. Baby’s vinden het fijn om dicht bij hun ouders te zijn en zo kom je zelf nog extra in de kerstsferen.

 

 

10. Genieten

Uiteindelijk is het een periode van liefde en gezelligheid. Vergeet niet te genieten van deze dagen en van de familie en vrienden om je heen en vooral van je kleine zijn/haar eerste kerst want voor je het weet zijn ze groot ;)

 

Hoe vier jij de kerst met jouw kindje? Deel jou ervaringen onder deze blog.

 

 

 

REACTIES

Er zijn geen reacties beschikbaar.

PLAATS EEN REACTIE

Je emailadres zal niet getoond worden bij je reactie.